У Київраді підготували проект про заходи щодо наповнення казни та економії, який розглянуть на сесії в четвер. Заради економії чиновникам мерії та райадміністрацій вирішили заборонити купувати нові авто, мобілки, ноутбуки, побутову техніку.

Крім того, чиновникам вдвічі скоротять ліміти на оплату послуг мобільного зв'язку, а також зменшать норму пробігу для службового транспорту. Зараз, як розповіли в мерії, ліміти на мобільний зв'язок для директорів департаментів становлять 400 грн на місяць, автопробіг за день - 120 км, повідомляють «Вести».

Хочуть обмежити і кількість закордонних відряджень. Котом бюджету поїхати навіть у складі делегації за кордон можна буде тільки за особистим дорученням мера.

Цікаво, що суму заощаджених коштів при цьому в проекті не зазначають.

Також чиновників хочуть змусити економити на роботі електрику. Як розповіла нам одна зі співробітниць мерії, в будівлі КМДА міняють лампочки на енергозбережні, батареї – що, на реагують на наближення людей. Частково в мерії такі батареї уже встановлені. До того ж спеціальному співробітникові будуть ставити за обов'язок вимикати світло.

Режим економії торкнеться і безпосередньо гаманця співробітників. Усі премії і надбавки хочуть урізати, обмеживши всі виплати виключно фондом заробітної плати. Щоправда, звичайні співробітники ставляться до цього спокійно. «У нас і так практично голі ставки - в середньому люди отримують до 4 тис. грн», - розповіла співробітниця одного з департаментів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

195