Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов висловив сподівання, що на засіданні парламенту 22 липня будуть ухвалені законопроекти, згідно з якими винним у катастрофі «Боїнга-777» не вдасться уникнути покарання.

Про це Турчинов заявив, відкриваючи засідання Верховної Ради 22 липня, повідомили Forum'у в прес-службі Верховної Ради.

За словами Турчинова, «Боїнг-777», що виконував регулярний рейс 17 липня з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на території України із зенітно-ракетного комплексу «Бук».

Керівник парламенту також від імені Верховної Ради України висловив співчуття рідним та близьким загиблих.

«Усім злочинцям, причетним до цього жахливого злочину, не уникнути справедливого покарання, і сьогодні необхідно об'єднати зусилля не тільки всіх українських громадян, але й світового співтовариства у боротьбі з міжнародним тероризмом», - заявив Турчинов.

«Відповідні постанови внесені народними депутатами, і я сподіваюся, що Верховна Рада ухвалить їх сьогодні в цілому», - сказав спікер парламенту.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня на території України розбився «Боїнг-777» Malaysian Airlines, що летів рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур.

Лайнер упав в околицях села Грабове Шахтарського району Донецької області. На борту перебувало 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом