Фракція ВО «Батьківщина» виступає за закрите обговорення у парламенті питання про часткову військову мобілізацію у присутності вищого керівництва країни та силових структур.

Таку заяву в ході пленарного засідання зробив голова Сергій Соболєв, передає кореспондент Forum'у.

Він зазначив, що це питання не може обговорюватися в парламенті без присутності Президента, прем'єр-міністра України, а також вищого військового керівництва країни.

«Це питання має бути обговорено в присутності вищого керівництва країни, вищого керівництва силових структур. І наша пропозиція - в закритому режимі. Нам є про що говорити», - заявив Соболєв.

За його словами, доти, поки не будуть підбиті підсумки перших місяців АТО, не будуть зроблені висновки, «усі подальші кроки будуть чистою авантюрою».

Як раніше повідомляв ForUm, у Верховній Раді зареєстровано проект закону щодо затвердження указу Президента «Про часткову мобілізацію».

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що 22 липня парламент планує розглянути указ Президента, що стосується часткової мобілізації.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк дав доручення профільним відомствам підготувати економіку до роботи в умовах мобілізації України.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом