Київські правоохоронці затримали чергового «мінера», який повідомив про нібито замінування одного з об'єктів у Дніпровському районі Києва 19 липня.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Києві.

«Співробітниками столичної міліції було затримано чоловіка, який повідомив про замінування одного з об'єктів у Дніпровському районі столиці 19 липня. Відразу ж після відпрацювання приміщення, про яке йшлося у повідомленні, та прилеглої території, слідчим відділом було відкрито кримінальне провадження за ст.259 КК - «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності», - зазначають правоохоронці.

Затриманий виявився 48-річним місцевим жителем, у ході огляду в якого були вилучені мобільні телефони та сім-картки.

«Чоловік не заперечує своєї провини, однак і мотивів пояснити не може», - повідомляють у відомстві.

Наразі затриманому обрано запобіжний захід - особисте зобов'язання. Триває досудове розслідування.

Правоохоронці також наголошують, що з початку року слідчими підрозділами було встановлено і затримано 7 осіб, яким оголошено про підозру у скоєнні аналогічних кримінальних правопорушень.

За хибні повідомлення про замінування чинним законодавством передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, крім того, анонім оплачує всі витрати, пов'язані з виїздом відповідних служб і можливі збитки, нагадують у міліції.

Як повідомляв ForUm, протягом 15-17 липня до міліції Києва надійшло 14 повідомлень про замінування тих чи інших об'єктів, усі з яких виявилися хибними.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

94