Численними дзвінками від анонімів про нібито замінування будівель у столиці хочуть посіяти паніку серед жителів і дезорганізувати міліцію.

Про це заявляє прокурор Києва Сергій Юлдашев.

За його словами, анонімними дзвінками про замінування хтось намагається посіяти паніку в столиці серед жителів і гостей міста, дезорганізувати роботу правоохоронних органів, розпорошити сили.

«Шановні кияни, минулого тижня до органів внутрішніх справ надійшло 36 анонімних повідомлень про нібито замінування адміністративних будівель, телеканалів, вокзалів, торговельно-розважальних центрів і т.д. Зокрема, на вихідних до столичної міліції надійшло 13 анонімних дзвінків. Деякі з цих «жартівників» телефонували із зони АТО. Зокрема, два телефонні дзвінки надійшли з Луганської області», - йдеться у зверненні прокурора Києва, текст якого розміщений на сайті прокуратури міста.

Так, прокурор попросив жителів і гостей столиці зберігати спокій і запевнив, що кожний випадок розслідується.

Він нагадав, що санкцією статті 259 КК України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) передбачено покарання від двох до семи років позбавлення волі. Крім того, з винних осіб стягується збитки, яких вони завдали державі у зв'язку з необхідністю реагувати на подібні заяви. Також, за словами прокурора столиці, кожен виклик на помилкове замінування обходиться державі приблизно в 30 тис. грн.

«Одного з анонімів, який під час інавгурації Президента України «замінував» Верховну Раду і залізничний вокзал, уже встановлено і затримано. Зараз йде слідство, встановлюються мотиви та обставини скоєння злочину. Не сумніваюся, що й нинішні «мінери» будуть знайдені. «Жартівникам» не вдасться уникнути відповідальності. Це лише питання часу», - резюмував Юлдашев.

Як повідомляв ForUm, раніше стало відомо, що тільки за три доби до міліції Києва надійшло 14 повідомлень про замінування тих чи інших об'єктів, усі з яких виявилися хибними.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом