Рішенням міністра закордонних справ Латвії Едгарса Рінкевича троє російських діячів культури - Олег Газманов, Йосип Кобзон та Алла Перфілова, яка виступає під сценічним псевдонімом Валерія - внесені до чорного списку. Про це повідомила прес-служба зовнішньополітичного відомства.

Раніше повідомлялося, що рішенням міністра закордонних справ Латвії Едгарса Рінкевича будуть внесені в чорного списку кілька російських діячів культури. Як пояснив в інтерв'ю Латвійському радіо глава зовнішньополітичного відомства республіки, це рішення пов'язане з ситуацією в Україні. «Це особи, які представляють сферу культури, і в Латвії вони досить широко відомі», - сказав Рінкевич.

За словами політика, якщо ці особи вже перебувають у Латвії, то їм доведеться залишити територію республіки. «Шоу з арештами і залученням поліції для видворення цих осіб в жодному разі не буде», - підкреслив Рінкевич, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Як уточнили місцеві ЗМІ, йдеться про зірок російської естради, які планують взяти участь у міжнародному конкурсі молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля». Рінкевич зазначив, що у зв'язку з подіями в Україні проведення фестивалю цього року в Юрмалі, з його точки зору, є недоречним. Схожу позицію займає і міністр культури Латвії Даце Мелбарде.

Цього року 13-й міжнародний конкурс молодих виконавців популярної музики «Нова хвиля» пройде в юрмальському концертному залі «Дзінтарі» з 22 по 27 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57