З січня по червень включно в Україні знизилися субсидії для компенсації зростання вартості послуг ЖКГ.

Зокрема, за даними Держстату, за отриманням таких субсидій до держави звернулося на 7,0% менше сімей (524,9 тис.), ніж в аналогічний період 2013 року, а середня сума самої допомоги при цьому також зменшилася - на 0,8% (до 71,7 грн), пише Financenews24.org.

Видання зазначає, що спостерігалася подібна динаміка на тлі послідовного збільшення тарифів на житлово-комунальні послуги, що було однією з основних умов отримання офіційним Києвом кредиту МВФ.

Але і це ще не все - субсидії на оплату ЖКГ в Україні період, що розглядається, отримали далеко не всі сім'ї, які за ними звернулися. Так, Держстат повідомляє, що до таких «щасливчиків» не потрапили 7,6% із тих, що звернулися. У результаті економія держави на субсидії ЖКГ торкнулася майже 55 000 сімей (10,2% від загальної кількості отримували ці компенсації рік тому).

У грошовому ж відношенні подібна трансформація соціальної політики становила економію державних коштів у 8,5 млн гривень, які, очевидно, і були переспрямовані на більш нагальні цілі, про які у своєму недавньому виступі казав глава українського уряду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

89