Уряд просить парламент розглянути поточного пленарного тижня внесення змін у державний бюджет, якими передбачається збільшення видатків із резервного фонду на проведення антитерористичної операції на сході України

Про це, як передає кореспондент Forum'у, в ході погоджувальної ради заявив міністр фінансів Олександр Шлапак.

Міністр пояснив, що зазначені зміни стосуються необхідності здійснення низки додаткових витрат, зокрема на обороноздатність країни і продовження антитерористичної операції на сході.

«Ми розраховували фінансування до 1 липня. Вже зараз у липні місяці ми ведемо фінансування за рахунок додаткових коштів резервного фонду», - сказав міністр.

Враховуючи те, що, за його словами, в цьому фонді залишилося 520 млн грн, а проведення АТО обходиться у понад 1,5 млрд на місяць, необхідно знайти додаткові ресурси.

«Розрахували мінімально необхідний ресурс 9,1 млрд грн, які необхідні до кінця поточного року», - заявив Шлапак.

Міністр додав, що зміни до держбюджету пов'язані з необхідністю відновлення регіонів, а також забезпечення людей, які змушені виїхати з території Криму і Донбасу.

Нагадаємо, 21 липня Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням виділив на закупівлю озброєння та військової техніки 598,948 млн грн.

 

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом