Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді внести узгоджені з Міжнародним валютним фондом зміни в державний бюджет на 2014 рік, зокрема, доповнити закон «Про держбюджет на 2014 рік» низкою нових статей.

Про це йдеться в законопроекті №4308а, зареєстрованому у Верховній Раді 21 липня.

Зокрема, стаття 28 передбачає, що в разі запровадження у 2014 році воєнного стану уряд може ухвалювати рішення за погодженням з верховним головнокомандувачем щодо скорочення видатків та спрямування коштів, що вивільняються, в резервний фонд держбюджету з метою їх використання на потреби Збройних сил, інших військових формувань, правоохоронних та інших державних органів, залучених до виконання завдань із захисту держави, повідомляють «Українські Новини».

Крім того, стаття 29 передбачає, що у 2014 році в умовах воєнного стану дія закону «Про держзакупівлі не поширюється на випадки закупівель товарів, робіт та послуг для потреб Збройних сил, інших військових формувань, правоохоронних та інших державних органів, залучених до виконання завдань із захисту держави.

Як повідомляв ForUm, Кабмін також пропонує Раді внести узгоджені з МВФ зміни в державний бюджет на 2014 рік, зокрема, збільшити його дохідну і видаткову частини.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208