Українські пенсіонери в Криму почали отримувати пенсію за II квартал 2014 року

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

«Кабінет Міністрів України дозволив пересилати на територію Криму пенсійні виплати, які будуть оформлятися як міжнародні грошові перекази. Двосторонній обмін міжнародними грошовими переказами між «Укрпоштою» і «Поштою Росії» не припинявся», - сказано в повідомленні.

У ньому підкреслюється, що приймати і здійснювати перекази пенсій у відділення поштового зв'язку Криму буде «Укрпошта».

«Ми розуміємо, як важливо сьогодні забезпечити соціальні гарантії нашим громадянам, які проживають на анексованій території. «Укрпошта» оперативно налагодила технологічний процес пересилання пенсійних переказів, на Крим уже пішли перші виплати», - заявив генеральний директор «Укрпошти» Михайло Паньків.

Він також зазначив, що отримання пенсій через міжнародні поштові перекази «Укрпошти» сьогодні є найзручнішим способом для кримчан, оскільки українські банки більше не працюють на півострові.

У повідомленні підкреслюється, що крім поштового переказу пенсію можна отримати шляхом зарахування коштів на рахунок у банку, розташованому за межами тимчасово окупованої території.

«Кримчани, які хочуть відновити виплати пенсій в Україні, мають особисто звернутися з відповідною заявою в один із чотирьох районних управлінь Пенсійного фонду України в Херсонській області - у Генічеському, Каланчацькому, Новотроїцькому та Чаплинському районах, а також надати офіційне підтвердження про відмову від одержання пенсії від російської сторони», - підкреслюють у Міністерстві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

69