Європейський Союз опублікував нові критерії, які розширюють дію другої фази санкцій проти Росії через ситуацію в Україні. Відповідні критерії опубліковано сьогодні в Офіційному журналі ЄС.

Зокрема, будуть заморожені рахунки юридичних осіб, які надають матеріальну або фінансову підтримку діям, що загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України.

Під дію санкцій також підпадають фізичні особи, відповідальні за дії або політику, яка підриває чи загрожує територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України або стабільності в Україні, яка активно підтримує або здійснює такі дії чи політику або перешкоджає діям міжнародних організацій в Україні, і пов'язані з ними фізичні та юридичні особи або органи, повідомляє «УНІАН».

Також ЄС розширив санкції на фізичні та юридичні особи або органи, які матеріально чи фінансово підтримують дії, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, або фізичні і юридичні особи та органи Криму чи Севастополя, чия власність була передана з порушенням українського законодавства, або фізичні і юридичні особи та органи, які сприяли такій передачі.

Нагадаємо, 16 липня Європейська Рада оголосила про розширення другої фази санкцій проти Росії. Також Європейська Рада доручила Єврокомісії до кінця липня підготувати розширення «чорного списку» для Росії та України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

419