План відновлення України на 2014-2016 роки включатиме викорінення корупції, забезпечення справедливої судової системи, реанімування економіки, забезпечення єдності держави та відновлення миру на сході. Про це заявив міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак на конференції «Україна: стратегія реформ», повідомляє урядовий портал.

Чиновник запевнив, що уряд зведе до мінімуму втручання в економіку, будуть прозорі й однакові для всіх ринкові правила.

«Вирішальним фактором розвитку має стати освіта. Корінна реформа охорони здоров'я та медичного забезпечення. Соціальний захист має поширюватися виключно на малозабезпечені верстви населення. Для всіх інших категорій - ринкові умови, без пільг і преференцій», - підкреслив Семерак.

Міністр також зазначив, що буквально за кілька місяців уряду у побудові сильної боєздатної армії вдалося зробити більше, ніж за два попередні десятиліття.

«Я не втомлююся повторювати тезу, яку сказав у перший день роботи Кабінету Міністрів: така Україна - успішна, європейська, демократична - відповідь сепаратизму. І головне завдання уряду - міцний фундамент такої України», - сказав Семерак.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що воєнний час не може бути виправданням відсутності реформ у країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

187