П'ятеро військових загинули і 20 були поранені в ході антитерористичної операції 18 липня. Про це на брифінгу сказав речник прес-центру РНБО Андрій Лисенко.

«За останню добу, на жаль, ми маємо п'ятеро загиблих і 20 поранених наших бійців», - сказав він.

Лисенко наголосив, що протягом доби члени НЗФ здійснили 17 обстрілів позицій армії, зокрема, в районі Луганська, Артемівська, Рубіжного, Сухої Балки, Червонопартизанська та Олександрівки.

У п'ятницю вони здійснили три артилерійсько-мінометні обстріли пункту пропуску «Маринівка» в Донецькій області, повідомляють «Українські новини».

Також о 19:30 п'ятниці та вночі у суботу члени НЗФ двічі обстріляли пункт пропуску Червонопартизанськ; українські силовики вогнем у відповідь змусили їх відступити.

Крім того Лисенко підкреслив, що 18 липня о 22:40 прикордонники відділу «Новоазов» Донецького загону за 500 метрів від берегової лінії запобігли рухові двох невідомих плавзасобів, які рухалися з боку Росії.

Враховуючи заборону виходу будь-яких плавзасобів у нічний час, прикордонний наряд відкрив попереджувальний вогонь і змусив змінити курс у бік Росії.

Нагадаємо, міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що Збройні сили України взяли під контроль південно-східну частину Луганська.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом