Україна, Молдова і Грузія можуть стати членами НАТО, не набувши членства у цій організації. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

За його словами, на саміті НАТО, який відбудеться на початку вересня в Південному Уельсі, будуть визначені рамки співпраці Північноатлантичного альянсу з Україною, Молдовою та Грузією.

Йдеться про те, що НАТО може залучити в простір безпеки країни, які формально не є членами Альянсу або не можуть ними стати, повідомляє «УНІАН».

«НАТО каже, що ми готові розглянути ідеї про залучення у простір безпеки країн, які не є членами Альянсу і не можуть стати членами НАТО, або за власним бажанням, або не відповідають критеріям. Майбутній саміт НАТО, який пройде на початку вересня в Південному Уельсі, визначить рамки», - повідомив міністр.

«Чи дозволить таке союзництво використовувати всі можливості Альянсу, це питання набуття членства в НАТО. Але це точно дозволить нам використовувати нові можливості. Які саме, ми знатимемо після саміту», - додав Клімкін.

Нагадаємо, глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що в разі продовження обстрілу території Росії з боку України РФ може придушити вогневі точки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

62