Президент Російської Федерації Володимир Путін закликає всі сторони конфлікту в Україні негайно припинити бойові дії і перейти до мирних переговорів і прямих контактів.

Про це Путін заявив 18 липня на зустрічі в Троїце-Сергієвій лаврі з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом та представниками духовенства Росії.

«Ми виходимо з того, що на землі України якомога швидше має перемогти мир, повинні бути якнайшвидше встановлені прямі контакти між усіма протиборчими сторонами», - заявив Путін, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Президент РФ також особливо наголосив, що «всі сторони конфлікту повинні негайно припинити бойові дії, перейти до мирних переговорів».

«Я думаю, що всі ми повинні до цього прагнути, Патріарха проситиму зробити свій посильний внесок у це умиротворення», - заявив Путін, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, в Росії з великою тривогою і сумом стежать за тим, що відбувається на сході України. «Це жахливо, це трагедія», - заявив Путін.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України.

На борту лайнера перебувало 298 осіб. Імовірно, всі вони загинули.

За словами постійного представника в ООН Юрія Сергєєва, Україна надасть докази причетності Російської Федерації до катастрофи «Боїнга-777» на засіданні Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, яке відбудеться 18 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом