Федеральний канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель висловилася за пошук діалогу з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним та за припинення вогню на сході України.

Про це Меркель заявила в ході прес-конференції у Берліні 18 липня.

«Нам необхідно якнайшвидше розпочати незалежне розслідування. Для цього є необхідним припинення вогню, і важливо, щоб винні були притягнуті до суду. Є багато ознак, що вказують на те, що літак був збитий, тому ми повинні ставитися до того, що сталося, дуже серйозно», - зазначила канцлер, коментуючи трагедію з «Боїнг-777» 17 липня на території України.
Меркель також закликає РФ сприяти політичному врегулюванню ситуації в Україні і констатувала, що пошуку діалогу з Путіним альтернативи не існує, повідомляє «УНІАН» з посиланням на «Deutsche Welle».

«Події показали, що потрібно знайти політичне рішення. Я не бачу ніякої іншої альтернативи, крім того, щоб розмовляти з президентом Росії Володимиром Путіним. У нашому партнерстві є труднощі, і ми повинні подолати їх», - заявила Меркель.

При цьому, за її словами, є ознаки, які вказують на те, що незаконні збройні формування в Україні добре озброєні і вільно перетинають кордон з Росією.

Меркель також наголосила, що існує чимало свідчень того, що літак не просто впав, а був збитий.

«Події показали, що має бути політичне рішення, і те, що зараз відбувається в Україні, перебуває в зоні відповідальності Росії», - заявила Ангела Меркель.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України.

На борту лайнера перебувало 298 осіб. Імовірно, всі вони загинули.

За словами постійного представника в ООН Юрія Сергєєва, Україна надасть докази причетності Російської Федерації до катастрофи «Боїнга-777» на засіданні Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, яке відбудеться 18 липня.

Арсеній Яценюк заявив про те, що Російська Федерація має усвідомити персональну відповідальність за трагедію з пасажирським літаком «Боїнг-777» «Малайзійських авіаліній», що є міжнародним злочином, скоєним незаконними збройними формуваннями за фінансової підтримки Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом