В разі продовження обстрілу території Росії з боку України РФ може придушити вогневі точки. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров.

Він також зазначив, що Москва поки розглядає ситуацію з обстрілом своєї території з боку України як результат непрофесіоналізму або просто випадковість.

«Ми вже попередили, що якщо це продовжуватиметься, то ми вживатимемо необхідних заходів. Як мінімум, якщо буде зрозуміло, що це навмисно зроблено, я переконаний, що нам треба таку точку придушити разовим чином», - сказав він в інтерв'ю телеканалу «Росія 24», повідомляє РІА «Новости».

Він наголосив, що «за нашими оцінками, все-таки це результат або не дуже професійної роботи тих, хто на цих установках служить, або просто випадковість, що також відбувається на війні». «Але ми серйозно попередили наших українських колег», - додав глава МЗС РФ.

Нагадаємо, прес-секретар інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки та оборони (РНБО) Андрій Лисенко заявив, що члени НЗФ використовують таку тактику у війні з силами АТО: вони обстрілюють прикордонні з Україною території Росії, а російські Збройні сили у відповідь відкривають вогонь по силах АТО, які перебувають на українській території.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

88