Міжнародному співтовариству необхідно жорстко відреагувати на катастрофу літака «Боїнг-777» «Малазійських авіаліній» на сході України. Таку думку висловила оглядач швейцарського видання Tagesanzeiger Ціта Аффентрангер.

«На сході України збито лайнер малайзійських авіаліній. Ясно, що всі 298 пасажирів, які перебували на борту, загинули. Неясно тільки те, хто збив цей літак», - пише вона у своєму матеріалі, переклад якого публікує «Inopressa».

«Поки що не можна виключати «жодну із сторін: подібні ракети є і в Росії, і в України, і в ополченців». Останні, нагадує журналіст, заявляли про те, що їм вдалося захопити такі комплекси. «Взагалі ж, серед проросійськи налаштованих ополченців є чимало безсовісних найманців, які брали участь в інших конфліктах на пострадянському просторі, (...) для них не існує якихось перешкод, адже все одно платити за їхні дії доводиться мирному населенню або пасажирам, які, нічого не підозрюючи, летять з Амстердама в Куала-Лумпур». Звичайно, не можна виключати, що «ракета могла бути запущена з території Росії чи України, але ці країни, у всякому разі, не зацікавлені в міжнародній ескалації конфлікту».

Як би не було, інцидент зі збитим літаком, підкреслює Аффентрангер, «наочно показує, наскільки далеко зайшло божевілля на сході України: Москва безсовісно підігріває напруженість з метою шантажувати Україну, Київ фактично підозрює мільйони своїх громадян у тероризмі і намагається повернути контроль над східною частиною країни, не рахуючись з будь-якими втратами, а багаті і впливові українці заради порятунку своїх доходів сприяють продовженню конфлікту». Тому, упевнений автор, «міжнародному співтовариству необхідно жорстко відреагувати на інцидент і ясно дати зрозуміти всім сторонам, що ніякої іншої можливості, крім як розпочати переговори найближчим часом, у них немає».

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» «Малазійських авіаліній», що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України.

На борту лайнера перебувало 298 осіб. Ймовірно, всі вони загинули.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

116