Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає до міжнародного розслідування авіакатастрофи малазійського лайнера на Донбасі.

«Ми почали незалежне розслідування і звернулися до урядів країн з тим, щоб провести міжнародне розслідування цієї жахливої трагедії, яка, безсумнівно, є терористичним актом», - сказав прем'єр у ході селекторної наради з керівництвом областей у п'ятницю в Києві.

При цьому Яценюк наголосив: «Ми звертаємося до всіх відповідних урядів допомогти Україні в розслідуванні цієї терористичної атаки, встановити місце, з якого був здійснений відповідний пуск, і встановити причетність інших країн до цієї терористичної атаки», повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому глава українського уряду запевнив: «Ми діятимемо виключно в рамках міжнародного права. Ми зберемо всі докази, ми проведемо всі експертизи, залучимо міжнародне співтовариство. Світ повинен знати реальне ім'я злочинців, і світ повинен знати ті країни, а точніше ту країну, яка підтримує цих бандитів».

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» Малазійських авіаліній, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України. На борту перебувало 298 пасажирів і 15 членів екіпажу.

Станом на ранок 18 липня на місці падіння літака виявлено тіла 121 загиблого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом