Міжнародний валютний фонду прогнозує падіння ВВП України на 6,5%. Про це, як повідомляє кореспондент Forum'у, в ході прес-конференції заявив керівник місії МВФ в Україні Микола Георгієв.

За його словами, конфлікт на сході України посилює тиск на спільну програму України та фонду у зв'язку з чим довелося переглянути низку ключових елементів системи макроекономічних показників.

«Звичайно, цей конфлікт лягає важкою ношею на економіку і це потребувало перегляду низки ключових макроекономічних показників. На сьогодні очікується, що скорочення ВВП становитиме 6,5%», - заявив Георгієв.

У той же час, як наголошується в прес-релізі, наданому прес-службою місії МВФ, на момент затвердження програми цей показник становив 5%.

«Крім того, через те що відбувається скорочення надходжень у державний бюджет у східних регіонах, збільшуються витрати на оборону і зменшується показник збору платежів «Нафтогазу», необхідно буде вживати коригувальних заходів», - зазначив він.

Георгієв підкреслив, що відповідні капітальні потреби позначаються на такому показнику, як чисті міжнародні резерви.

За його словами, для того щоб адекватно відреагувати на ці виклики влада України прийняла рішення застосувати нихку компенсувальних заходів.

Як раніше повідомляв ForUm, міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що в результаті чергового секвестру державного бюджету на 2014 рік показник падіння ВВП очікується на рівні 6-6,5%.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40
Теги