У Дніпропетровській області правоохоронці затримали двох членів групи, які готували серію терактів, повідомляє УЗГ МВС України.

Згідно з оперативною інформацією, до переліку об'єктів нападу входили: будівля Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Мерефо-Херсонський залізничний міст та міські трубопроводи в Дніпропетровську.

У ході обшуку за місцем тимчасового проживання затриманих було вилучено 6 гранатометів РПГ-18 («Муха»), топографічні карти Дніпропетровська, маски-балаклави та інше спорядження для терористичної діяльності.

Як повідомляється, зловмисники були затримані оперативниками УБОЗ УВС у Дніпропетровській області спільно зі співробітниками УСБУ та за участю бійців спецпідрозділу «Сокіл» і «Альфа».

У міліції зазначили, що затриманими є громадяни України, жителі Луганської області Роман Оганесян (позивний «Борода») та Едуард Ключкін (позивний «Стафф»).

У повідомленні йдеться, що зловмисники прибули в Дніпропетровськ напередодні за наказом керівника однієї з груп, що базується на Донбасі. Її керівником є громадянин Російської Федерації.

За фактом затримання відкрито кримінальне провадження за ознаками 1 ч. с. 263 (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв) та ст. 258 (Терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу і тривають слідчо-оперативні дії, спрямовані на виявлення інших учасників терористичної групи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом