Україну потрібно залучати до систем колективної безпеки. Про це заявив перший заступник глави Адміністрації Президента України Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Глави держави.

«Сьогодні весь світ має проаналізувати дії Росії в Україні і впливати не лише з допомогою економічних санкцій, але й шляхом перегляду наявних систем колективної безпеки, до яких треба включати Україну», - зазначив він.

Говорячи про трагедію малайзійського літака, Зубко зазначив: «Зараз уже йдеться про небезпеку для громадян усіх європейських країн. Усі країни, яких торкнулася ця трагедія, мають розпочати консультації з цього приводу».

Зубко переконаний, що це питання має бути обговорено на засіданні Ради Безпеки ООН. «Те, що зараз відбувається в Донецькій та Луганській областях, - це вже боротьба, яка вийшла за межі України і стосується всіх», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 17 липня літак «Боїнг-777» Малазійських авіаліній, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи в Донецькій області України. На борту перебувало 298 пасажирів і 15 членів екіпажу.

Станом на ранок 18 липня на місці падіння літака виявлено тіла 121 загиблого.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом