Міністерство охорони здоров'я за підтримки керівництва Національного медичного університету ім. Богомольця, планує відчужити землі, що перебувають на балансі МОЗ, і віддати їх під забудову. Про це повідомили у Громадській організації «Захисники Києва».

За їхніми словами, нещодавно до них звернулися місцеві жителі, які проживають поруч із Національним музеєм медицини (вул. Богдана Хмельницького) і повідомили, що до них приходила група осіб, які збирають підписи для дозволу розвитку висотки на місці музею.

За словами місцевих жителів, це вже не перший випадок, коли забудовники зазіхають на землю музею в центрі столиці, повідомляє «Голос».

Нагадаємо, поновлений на посаді за рішенням суду ректор НМУ ім. Богомольця В. Москаленко, який уже повідомляв про те, що нинішнє керівництво МОЗ зацікавлене в землі, на якій знаходиться Національний музей медицини.

За його словами, призначений Мусієм ректор університету Амосова, за час його усунення, підписала наказ про передачу землі, на якій незабаром планується звести чергову висотку.

Крім того, за словами Москаленка, комерційний інтерес Мусія та Амосової стосується також і гуртожитку університету, що знаходиться у центрі столиці, на вулиці Трьохсвятительській.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

102