Не самими надіями на транш МВФ потрібно зміцнювати національну одиницю. Таку думку в коментарі Forum'у висловив доктор економічних наук, професор, заслужений економіст Олексій Плотніков, коментуючи ризики чергової девальвації гривні.

«Ризики існують. Сподіваюся, глибокої девальвації гривні не буде. І що уряд, Національний банк розуміють, яка це загроза для соціальної напруженості, для рівня життя, що будуть використані механізми підтримки національної грошової одиниці, як монетарні, так і немонетарні - і до девальвації не дійде», - заявив він.

Він зазначив, що також ще залишається надія на надходження чергового траншу МВФ до кінця поточного місяця. «До кінця місяця залишилося не так багато часу. Сьогодні вже 17 липня. В принципі, залишається надія - транш прийде. І серед іншого він сприятиме зміцненню нацвалюти», - заявив він.

«Але не самими надіями на транш МВФ потрібно зміцнювати національну одиницю. НБУ повинен давати сигнали ринку, що він контролює ситуацію і готовий стримувати національну одиницю. Також повинен активно працювати економічний блок Кабміну. Гривня не тримається виключно за рахунок залучення валюти. Її можна тримати і в нинішній ситуації», - наголосив економіст.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

80