За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на сході країни загинуло п'ятеро й отримали поранення 11 українських військовослужбовців. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявив спікер інформаційного центру штабу РНБО Андрій Лисенко.

За словами спікера, найбільш важкі бої проходили біля села Маринівка, де українські військовослужбовці успішно відбили 4 атаки противника. «Нападники йшли під прикриттям 4 танків і 9 БТР. Наші військовослужбовці знищили 3 танки, 2 БТР та 3 автомобілі, які доставляли їх до місця бою. Ніхто не залишив своїх позицій. Продовжують тримати оборону», - заявив Лисенко.

Як повідомив спікер, постійно тривають артилерійські обстріли української території з боку Росії, при цьому використовуються як міномети, так і системи залпового вогню «Град». Зокрема, останній такий обстріл був з боку російського населеного пункту Куйбишев.

За словами Лисенка, члени НЗФ продовжують нарощування сил на нашій території, серед них зафіксовані групи військовослужбовців збройних сил Росії без розпізнавальних знаків. Зокрема, така група була помічена в районі населеного пункту Ізварине.

Крім того, він зазначив, що в районі села Дмитрівка з боку Російської Федерації обстріляли з мінометів і важкої артилерії опорний пункт української армії. «Нападники наблизилися до нього на відстань від 600 до 800 метрів, однак атака була відбита. Під час цього бою 5 українських військовослужбовців були поранені, втрати противника уточнюються», - повідомив Лисенко.

 

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99