Міністерство закордонних справ Російської Федерації випустило коментар про висновок Європейської Ради про ситуацію в Україні.

Про це повідомляє департамент інформації і друку МЗС Росії

«Розчаровані тим, що Євросоюз, всупереч власним інтересам, піддався на шантаж американської адміністрації і пішов шляхом санкцій щодо Росії», - сказано в коментарі.

«І тепер замість того, щоб використати наявні можливості для початку діалогу Києва з представниками Південно-Сходу країни, Євросоюз пішов на поводу у прихильників силового вирішення внутрішньоукраїнського конфлікту і провокування на його тлі конфронтації з Росією. Тим самим, ЄС бере на себе відповідальність за продовження військової операції Києва, в результаті якої щодня гинуть люди», - заявляють російські дипломати.

На думку російського зовнішньополітичного відомства, Росія неодноразово підкреслювала, що використання економічних інструментів як політичної зброї - «це не наш вибір». «Подібні односторонні кроки загрожують збитками не тільки для Росії, але й для самих країн-членів ЄС, багато з яких переживають серйозні економічні труднощі», - заявляють в МЗС РФ.

При цьому відомство стверджує, що залишається відкритим для «рівноправного, деідеологізованого діалогу з країнами Євросоюзу».

«Сподіваємося, що Євросоюз отримає власний голос у міжнародних справах, який відповідає інтересам усіх держав нашого континенту», - резюмують на Смоленській площі.

Як повідомляв ForUm, глави держав і урядів країн ЄС 16 липня обмежили міжнародне фінансування проектів у Росії і Криму, вживши шість нових заходів, пов'язаних з українською кризою та анексією Криму Росією.

Також 16 липня адміністрація США посилила санкції щодо Росії. Нові санкції запроваджені через ситуацію в Україні й охоплюють ряд банків, енергетичних та оборонних компаній.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33