Сьогодні вранці в лікарні російського міста Гукова помер від поранень один із 17 українських військовослужбовців, які напередодні вимушено опинилися за межами України. Про це, як передає кореспондент Forum'у, на прес-конференції заявив спікер Інформаційного центру штабу АТО Андрій Лисенко.

За його словами, 16 липня внаслідок масованих обстрілів української території неподалік від російських міст Куйбишев і Гуково група українських військовослужбовців, які отримали важкі поранення, була переправлена на російський бік для надання їм екстреної медичної допомоги.

«Це був вимушений захід, оскільки лікарня в Гукові була найближчим медпунктом у цьому районі. Переправлення військовослужбовців врятувало їм життя, однак сьогодні один із бійців Національної гвардії від отриманих поранень помер. Зараз українська сторона докладає зусиль до того, щоб повернути наших хлопців в Україну», - заявив Лисенко.

Як раніше повідомляв ForUm, прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії по Ростовській області підтверджує, що 15 поранених українських прикордонників доставлені в медичні установи міста Гукова, де їм надана необхідна лікарська допомога.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

98