У Слов'янську сили АТО виявили кинутий склад боєприпасів російського виробництва, повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

Розмінування території міста та її звільнення від боєприпасів та вибухонебезпечних предметів здійснюють фахівці вибухотехнічної служби МВС, співробітники Служби безпеки України та бійці спецпідрозділу МВС «Сокіл».

Так, 15 липня в навчальних корпусах Слов'янського коледжу Національного авіаційного університету правоохоронці виявили та знешкодили залишений незаконними збройними формуваннями склад боєприпасів.

«Виявлено 24 ящики зі снарядами калібру 37 мм, а також більше сотні порожніх ящиків від боєприпасів для різних видів зброї: переносних зенітно-ракетних комплексів, наступальних та оборонних гранат, гранат для підствольних гранатометів стрілецької зброї і т.п. У деяких ящиках знайдені пакувальні листи, в яких зазначено походження цих боєприпасів, номери російських військових частин, а також прізвища відповідальних за їх зберігання військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації», - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ вживають заходів щодо встановлення осіб, причетних до ввезення зазначених боєприпасів на територію України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом