Затягування військового конфлікту на сході України призведе до чергової глибокої девальвації гривні і загрожує крахом економіки країни. Про це в коментарі Forum'у заявив заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

«Найсильнішим чинником девальвації гривні є військові дії на сході. Якщо вони затягнуться - гривня не встоїть, буде дуже сильна девальвація. Війна спалить усе», - заявив Чечетов.

Він зазначив, що військові дії витягають великі кошти з держбюджету. Крім того, країні необхідно буде провести дорогі відновлювальні роботи. «Війна пожирає колосальні кошти. На відновлення промислової і соціальної інфраструктури регіону будуть потрібні мільярди доларів. Скоро перше вересня і зима на носі. Потрібно опалювати будинки, школи, садочки, лікарні. Крім того, потрібно щоб промисловість відновила відрахування грошей у бюджет. А підприємства стоять і самі мають потребу в грошах», - зазначив він.

«Уряд сьогодні воює на трьох фронтах: військовому, дипломатичному та економічному. І всюди програє. Не видно кінця кровопролиття, конкретних переговорів немає, економічна ситуація вкрай ускладнюється. Якщо влада хоче виграти, то необхідно забезпечити мирний спосіб врегулювання військового конфлікту на сході. Інакше на Україну чекає повний крах», - упевнений політик.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

46