Росія розцінює новий пакет американських санкцій проти Росії «як примітивну спробу помститися за те, що події в Україні розвиваються не за сценарієм Вашингтона» і залишає за собою право на відповідні заходи.

Про це повідомляє прес-служба МЗС РФ.

«Розцінюємо новий пакет американських санкцій щодо Росії як примітивну спробу помститися за те, що події в Україні розвиваються не за сценарієм Вашингтона. Обурливе і необґрунтоване прагнення покласти на Росію провину за громадянську війну в сусідній країні, що стала наслідком глибокої внутрішньої кризи і вже призвела до численних жертв, свідчить про провал стратегії США та їхніх київських клієнтів з силового приборкання широкого народного невдоволення. Замість того, щоб переконати українське керівництво, що кинуло проти жителів Донбасу та Луганщини авіацію, важку артилерію і бронетехніку, Білий дім фактично підбурює до кровопролиття», - сказано в повідомленні російського зовнішньополітичного відомства.

У МЗС РФ також наголошують, що «санкції - інструмент двосічний».

«В результаті якихось обмежень на економічне та фінансове співробітництво в серйозному програші залишаться і ділові кола самих США, яким доведеться платити за рахунками Білого дому. Подібна поведінка Адміністрації Б. Обами також неминуче позначиться на можливостях нашої взаємодії за багатьма іншими напрямами», - стверджують у відомстві Сергія Лаврова.

«Якщо Вашингтон має намір зруйнувати російсько-американські відносини, то це залишиться на його совісті», - заявляють на Смоленській площі.

При цьому в МЗС РФ підкреслюють, що Росія залишається відкритою до «конструктивної співпраці з усіма державами, в тому числі з США».

«Шантажу ж терпіти не маємо наміру, залишаємо за собою право на відповідні заходи», - резюмує російська дипломатія.

Як повідомляв ForUm, США через позицію Росії стосовно України посилили санкції щодо РФ: віце-спікер нижньої палати російського парламенту Сергій Неверов, помічник президента Росії Ігор Щоголєв і федеральний міністр у справах Криму Олег Савельєв увійшли в санкційний список міністерства фінансів США. Санкції також торкнуться низки компаній російського ОПК, до яких потрапили корпорація «Алмаз-Антей» і концерн «Калашников», НВО «Іжмаш», НВО «Базальт», «Уралвагонзавод» і ВАТ «Конструкторське бюро приладобудування». Санкції запроваджено проти Феодосійського підприємства із забезпечення нафтопродуктами. Крім того, в списку опинилися компанії «Новатек», «Роснефть», ВЕБ і «Газпромбанк». Включено до списку і самопроголошені Донецьку та Луганську народні республіки, під санкції США також потрапив прем'єр-міністр ДНР Олександр Бородай.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

62