Черговий секвестр держбюджету-2014 буде проведено за рахунок зменшення витрат на життєзабезпечення людей. Таку думку Forum'у висловив голова комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, народний депутат від фракції КПУ Спиридон Кілінкаров.

«Економіку не обдуриш. Безумовно, буде переглядатися видаткова частина бюджету. Переважно це буде зроблено в бік зменшення витрат на життєзабезпечення людей», - заявив він.

За словами Кілінкарова, другий перегляд держбюджету-2014 пов'язаний з економічною ситуацією в Україні, зовнішньою політикою, а також «з цієї абсолютно нікому не потрібною війною».

«Політика має будуватися на інтересах людей, громадян нашої країни. А якщо сьогодні задовольняти чиїсь забаганки, нічого хорошого з цього не вийде. Ніхто нам - особливо в умовах світової кризи - грошима не допоможе. Свої проблеми нам доведеться вирішувати самостійно. А ВВП країни - це експорт. А в умовах, коли промисловість на сході зупинена, валюта в країну не надходить, це буде зробити складно. А до того ж у нас є серйозні кредитні зобов'язання, в тому числі і перед МВФ», - акцентував він.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

486