Європейський Союз очікує від Російської Федерації підтримки мирного плану Президента України Петра Порошенка і припинення постачання зброї в Україну.

Про це 16 липня заявила прес-секретар верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Кетрін Ештон Майя Косьянчич.

За її словами, вимоги ЄС до Росії полягають в тому, щоб закрити кордон з Україною для всіх нелегальних перетинань, а також «використати свій вплив на членів незаконних збройних формувань для початку повноцінних переговорів щодо виконання мирного плану Порошенка, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Крім того, залишається в силі заклик Європейського Союзу до Росії запобігти постачанню зброї НЗФ на сході України.

«Ми були дуже чіткими в наших закликах до Росії активно запобігати постачанню зброї через кордон. ЄС послідовно і багато разів до цього закликав. І наш заклик залишається в силі», - цитує Косьянчич «УНІАН».

Як раніше повідомляв ForUm, президент Ради ЄС Герман ван Ромпей підтверджує намір ЄС вжити подальших обмежувальних заходів проти Росії, якщо цього вимагатиме ситуація в Україні.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у свою чергу висловив думку про те, що санкції проти Росії, які Брюссель може запровадити у зв'язку з подіями в Україні, стануть тестом для всього Європейського Союзу.

Очікується, що відповідне рішення країни ЄС ухвалять на саміті 16 липня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

54