Великий український виробник пива «Перша приватна броварня» подав заяву в СБУ з проханням провести перевірку власної діяльності з метою спростування інформації щодо причетності підприємства до фінансування сепаратистської і терористичної діяльності на сході України. Про це повідомила юрисконсульт компанії Юлія Свистович.

За її словами, причиною такого кроку стала заздалегідь спланована замовна кампанія в Києві та Львові, спрямована на дискредитацію іміджу підприємства: у громадському транспорті та на вулицях міст почали масово поширюватися листівки з недостовірною інформацією та відповідними безпідставними звинуваченнями.

Як зазначила Свистович, звернення в СБУ із заявою про перевірку діяльності, яку ініціює сама компанія, - це цивілізоване і правове рішення, яке повинно виключити будь-які домисли і спекуляції з цього приводу в майбутньому.

Компанія також звернулася з відповідними позовами до ГПУ та прокуратури Львівської області щодо проведення розслідування кримінального правопорушення і притягнення винних до адміністративної та кримінальної відповідальності.

«Виявлено та затримано групу осіб, які займалися розповсюдженням неправдивої інформації, встановлено, що за ці вчинки вони отримали грошову винагороду. Після відповідного рішення прокуратури буде відкрито кримінальне провадження», - зазначає юрист.

«Перша приватна броварня» була створена у 2004 році. Нині підприємство здійснює управління двома пивзаводами - у Львові та Радомишлі сумарною потужністю 2 млн гл пива на рік. Найбільшим акціонером компанії та її СЕО є український бізнесмен Андрій Мацола, другий за величиною пакет належить ЄБРР. Інші акції розподілені між концерном Oettinger і керуючими партнерами групи OASIS.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

131