Керівництво Державної пенітенціарної служби України вживає всіх можливих заходів для забезпечення життєдіяльності та правопорядку у всіх підпорядкованих органах та установах, у тому числі і в Луганській та Донецькій областях.

Про це заявляє прес-служба відомства, коментуючи повідомлення, що з’явилося у ЗМІ, про нібито дзвінок співробітника Донецького слідчого ізолятора на телефон гарячої лінії «Схід-СОС» щодо бездіяльності керівництва відомства та відсутності роз'яснень з приводу дій у разі збройного нападу на установу.

«За умовами несення служби у східних регіонах щодня проходить моніторинг стану справ за всіма напрямами діяльності, постійно вирішуються питання комунально-побутового забезпечення і харчування засуджених та осіб, які утримуються під вартою, безперебійного водопостачання тощо», - запевнили у відомстві.

Крім того, ДПтС налагодила взаємодію з АТЦ при СБУ, МВС України, Збройними силами України та Національною гвардією.

За даними відомства, розроблено та затверджено план заходів щодо організації оперативно-службової діяльності в органах та установах виконання покарань і слідчих ізоляторах управлінь ДПтСУ в Донецькій та Луганській областях.

«У разі ведення бойових дій на прилеглих до установ виконання покарань та слідчих ізоляторів територіях може бути реалізований план укриття контингенту в певних місцях або прийнято рішення про евакуацію ув'язнених та засуджених в інші виправні установи», - йдеться в заяві.

Нагадаємо, наприкінці червня з Червонопартизанської виправної колонії (№ 68) в Луганській області були евакуйовані понад 200 засуджених.

У липні з Торезької виховної колонії № 28 втекли вісім засуджених.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34