Україна запровадила спеціальне мито на імпорт деяких продуктів і товарів з Республіки Білорусь.

Відповідне рішення прийняла Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі у відповідь на дискримінаційні недружні дії з боку Білорусі щодо українських виробників продуктів харчування, повідомляє «Урядовий кур'єр».

Зокрема, запроваджено мито на імпорт кондитерських виробів, молочної продукції, електричних ламп розжарювання, холодильників, добрив.

Спеціальне мито застосоване до 31 грудня 2016 року (включно) у розмірі 55,29% митної вартості товару.

Рішення комісії набуває чинності через 10 днів з моменту його опублікування.

Нагадаємо, з 1 травня Білорусь запровадила ліцензування імпорту пива з-за меж Митного союзу. Українські виробники пива назвали це дискримінаційними заходами і повідомили, що в Білорусі від них вимагали підвищити роздрібну ціну на свою продукцію більш ніж удвічі, що автоматично робить українське пиво неконкурентоспроможним на білоруському ринку. Аналогічні заходи Білорусь застосувала і до українських кондитерів.

Білорусь є одним із найбільших імпортерів молочної продукції на українському ринку. За даними Державної фіскальної служби, у першому півріччі 2014 року Білорусь поставила в Україну молока і вершків на 1,3 млн дол., що становить 46% від загального імпорту цієї продукції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом