Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на сході України закликає незаконні збройні формування без зволікання повернутися до консультацій.

Про це йдеться в заяві контактної групи, опублікованій на сайті Організації з безпеки і співробітництва в Європі 15 липня.

У контактній групі з жалем констатують той факт, що відеоконференція, намічена на 15 липня, з метою узгодження умов для наступного раунду консультацій, не відбулася.

«Контактна група серйозно стурбована тим фактом, що з 27 червня такі консультації не проходили взагалі», - цитує заяву «Інтерфакс-Україна».

На думку контактної групи, це свідчить про небажання НЗФ брати участь у переговорах про обопільне припинення вогню.

Контактна група також знову висловила підтримку мирному плану Президента України Петра Порошенка і зобов'язанням, викладеним у Спільній декларації в Берліні 2 липня 2014 року.

Контактна група закликає НЗФ повернутися до консультацій без подальшого зволікання.

«Група підкреслює, що стійке припинення вогню вимагатиме дотримання таких умов: моніторинг за підтримки ОБСЄ набуття чинності та виконання угоди про припинення вогню, впровадження ефективного прикордонного контролю, звільнення всіх заручників, початок всебічного діалогу», - сказано в тексті заяви.

Як раніше повідомляв ForUm, зустріч тристоронньої контактної групи в форматі відеоконференції могла бути організована 15 липня.

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила думку про те, що українська влада повинна якомога швидше розпочати переговори з членами НЗФ, які діють на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

101