Президент України Петро Порошенко готовий до переговорів з Донбасом, але оточення гаранта його відмовлятиме. Таку думку в коментарі Forum'у висловив політолог Дмитро Джангіров.

«Переговори між Києвом та Донбасом можливі і вони точно будуть. Чи буде результат? Проблема зараз у цьому. А переговори будуть обов'язково, адже особливих успіхів у наступі немає, тому іншого вибору у Києва немає. Президент готовий до них, але «партія війни» його відмовлятиме», - сказав Джангіров.

На думку політолога, двостороннє припинення вогню, на якому наполягає Європа, є можливим тільки в результаті переговорів.

«Двостороннє припинення вогню в принципі також можливе. Але для цього необхідний якийсь протокол, що обидві сторони розводять свої війська і припиняють вогонь. Військові дії не припиняться, якщо одна зі сторін цього просто вимагатиме. Це можливо тільки в результаті двосторонніх переговорів», - вважає він.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що українська влада повинна якомога швидше розпочати переговори з членами незаконних збройних формувань, що діють на сході України.

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом