Державна фіскальна служба спільно з місією Міжнародного валютного фонду виробила новий механізм відшкодування податку на додану вартість. Про це, як передає кореспондент Forum'у, під час антикорупційного форуму заявив голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус.

«Ми придумали і вже відпрацювали разом із місією МВФ новий альтернативний метод адміністрування ПДВ. Зараз ми його до кінця відпрацьовуємо з Міністерством фінансів і технічно опрацьовуємо з Нацбанком України, тобто складаємо технічний протокол, як це все працюватиме», - сказав він.

Разом із тим, він не уточнив деталі нового методу адміністрування ПДВ, пояснивши, що цей проект ще не був представлений уряду.

«Буквально сьогодні я доповідатиму про це прем'єр-міністру. Тому поки подробиці розкрити не можу», - зазначив глава ДФС.

При цьому Білоус наголосив, що за наявності політичної волі парламентаріїв і після ухвалення відповідних законодавчих актів, необхідно буде лише три тижні для того, щоб «зламати повністю цю систему». «Через три тижні буде багато безробітних людей, які раніше займалися конвертацією, зустрічними потоками, механізацією та іншим», - резюмував він.

 

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом