На сьогодні 7 адміністративних будівель у центрі Києва звільнені від представників Самооборони і «Правого сектору».

Про це заявив прокурор Києва Сергій Юлдашев під час зустрічі з представником Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Петром Штайдлом.

«Силу ніхто не застосовував. Правоохоронці переконували, пояснювали активістам, що необхідно ці приміщення звільняти, необхідно надати доступ працівникам установ до їхніх робочих місць», - цитує прес-служба прокуратури Києва слова Юлдашева.

Так, звільнено приміщення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, Головного управління містобудування, Господарського управління Федерації профспілок України, Спілки архітекторів України та Національної музичної академії України.

Всього, за даними прокуратури, будівлі залишили 950 активістів, з яких близько 300 осіб перебували за адресою вул. Хрещатик, 7/11, де знаходиться Укркоопспілка.

Водночас, прокурор повідомив, що 12 адмінбудівель і досі перебувають під контролем самооборонівців. Серед них - Жовтневий палац та Український дім.

«За інформацією правоохоронців, у цих двох будинках може бути досить велика кількість зброї. І на сьогодні представники Самооборони не висловлюють наміру звільнити ці адміністративні приміщення», - констатував він.

При цьому Юлдашев також зазначив, що за даними соцдосліджень, 82% киян негативно ставляться до перебування наметів на Майдані.

«Змушені констатувати, що на території Майдану здійснюється велика кількість злочинів. Йдеться про тяжкі й особливо тяжкі злочини. Ми сьогодні говоримо про те, що міліція не в повному обсязі контролює те, що відбувається в центрі Києва. Але також більшість людей проти силового розгону Майдану, тому ми повинні знайти ті інструменти, ті механізми, для того щоб звільнити вулиці і при цьому уникнути сутичок», - підкреслив прокурор.

Як повідомляв ForUm, раніше Генеральний прокурор Віталій Ярема мав намір звернутися до Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України з метою вжити невідкладних заходів для встановлення правопорядку в центральній частині Києва і звільнення захоплених протестувальниками адмінбудівель.
 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом