Генеральна прокуратура України має серйозні претензії до військкоматів у зв'язку з якістю їх роботи за призовом на військову службу. Про це, як передає кореспондент Forum'у, заявив заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос.

За його словами, неодноразові порушення законодавства посадовими особами військових комісаріатів стали причиною перевірок з боку Генеральної прокуратури, в результаті яких були виявлені факти нецільового використання коштів, протиправне використання інформаційних баз міськими (районними) військкоматами і навіть факти призову в незаконні військові формування, які посягають на територіальну цілісність України.

«Мають місце факти вкрай несумлінного ставлення до виконання своїх обов'язків з боку працівників військкоматів. Так, в Одеській області на військову службу було призвано 21 особу, які не повинні бути призвані за віком. А в Житомирській області один із військкоматів здійснював призов військовозобов'язаних взагалі без медичної комісії. В результаті, вже прибувши на місце служби, у 21 людини були виявлені захворювання, які взагалі несумісні з проходженням військової служби: туберкульоз, епілепсія і навіть СНІД», - повідомив Матіос.

Як заявив заступник генерального прокурора, за всіма виявленими фактами буде прийнято законне рішення.

 

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

130