Слідчим відділом прокуратури Південного регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно помічника начальника фінансової служби однієї з військових частин Внутрішніх військ МВС України за викрадення грошових коштів у сумі понад 1,4 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури.

«Протягом 2008-2013 рр. вона (військовий фінансист - ред.) неодноразово вносила у відомості перерахування грошового забезпечення військовослужбовців завідомо недостовірні дані, які подавала банкам», - йдеться в повідомленні.

Прокуратурою встановлено, що надалі фінансист викрала бюджетні кошти, призначені для виплати грошового забезпечення військовослужбовцям, на загальну суму 1 млн 420 тис. грн.

Згідно з повідомленням, фінансисту прокуратурою пред'явлено звинувачення за ч. 2 ст. 410 (викрадення військового майна шляхом зловживання службовим становищем - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років) і ч. 2 ст. 366 (службове підроблення - позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком до трьох років) КК України.

Крім того, на майно вартістю 150 тис. грн, що належить обвинуваченій, накладено арешт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом