Зустріч тристоронньої контактної групи в форматі відео-конференції може бути організована вже сьогодні, 15 липня. Про це йшлося в ході телефонних консультацій Президента України Петра Порошенка з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

У зв'язку з цим Канцлер зробила акцент на неправильному тлумаченні висловлювання представника Федерального уряду про прямі переговори з членами незаконних збройних формувань і висловила прихильність ідеї консультацій Тристоронньої контактної групи.

Сторони обговорили питання залучення місії ОБСЄ до моніторингу та верифікації кордону. Йдеться про розміщення інспекторів ОБСЄ на українсько-російському кордоні, у тому числі на російських контрольно-пропускних пунктах «Донецьк» і «Гуково», а також про можливість застосування безпілотних засобів для моніторингу та верифікації.

Порошенко і Меркель обговорили підготовку до розгляду української проблематики на засіданні Європейської Ради 16 липня в Брюсселі.

Як раніше повідомляв ForUm, Меркель вважає, що українська влада повинна якнайшвидше розпочати переговори з членами незаконних збройних формувань, що діють на сході України.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна пропонувала провести чергові консультації контактної групи щодо врегулювання ситуації на сході, проте адекватної відповіді не надійшло.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

51