Через півроку розслідування найгучніших справ Майдану не зрушило ні на крок, пише «Взгляд».

Видання поцікавилося у Генеральної прокуратури України, на якій зараз стадії перебувають справи про зимове викрадення нинішнього міністра молоді і спорту Дмитра Булатова, побиття урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики Тетяни Чорновол і викрадення депутата Київради Ігоря Луценка.

В офіційному листі прес-служба ГПУ повідомила, що досудовим слідством встановлено, що 22 січня 2014 року ввечері двоє невідомих осіб, застосовуючи фізичне насильство щодо Булатова, захопили його, затягли в машину і вивезли у встановлене місце, де тримали 9 днів. Зловмисники поглумилися над Булатовим, завдавши йому тяжких фізичних мук. Де зараз перебувають злочинці - досудове слідство ще не встановило.

У справі Тетяни Чорновол також не все гранично ясно. ГПУ повідомляють, що головне слідче управління МВС України повідомило про підозру у побитті. Трьом з підозрюваних було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а іншим трьом - особисте зобов'язання. Досудове слідство триває досі, також триває процедура екстрадиції одного з фігурантів у цій справі, якого в лютому 2014 року затримали правоохоронні органи Російської Федерації.

Слідство встановило, що Ігоря Луценка та львівського активіста Майдану Юрія Вербицького викрали з Олександрівської лікарні 4 невідомих. Вони привезли їх у Бортницьке лісництво, били і знущалися над ними, намагаючись дізнатися у них імена організаторів та джерела фінансування Євромайдану. Луценкові пощастило - його відпустили, а ось Вербицького вбили.

У ході досудового розслідування затримано трьох громадян, яким повідомили про підозру в скоєнні злочину. Також у розшуку перебувають ще 8 осіб, яким вручено підозру у скоєнні злочину. Досудове слідство триває досі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

260