Слідчий комітет Росії запросить дані з супутників, щоб встановити підрозділи і командирів в Україні, які обстріляли російське місто Донецьк Ростовської області. Про це повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

«Незважаючи на те, що факт стрілянини саме з території України не викликає жодного сумніву, всі ці дані передані експертам у галузі балістики і вибухотехніки, щоб відповісти на питання слідства про тип снарядів, траєкторію їхнього польоту, місце і спосіб запуску», - зазначив Маркін, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«13 липня по Донецьку Ростовської області було випущено сім снарядів, шість із них розірвалися, один не розірвався», - повідомив він.

Маркін підкреслив, що будуть запитані дані з супутників, які дозволять встановити, який саме підрозділ української армії чи «Правого сектору», «Національної гвардії» перебував у зоні запуску цих снарядів. «Все це в свою чергу дозволить визначити й імена конкретних командирів, які віддали наказ про обстріл російської території, внаслідок якого загинув громадянин РФ. І нехай не сумніваються ці командири, що рано чи пізно вони відповідатимуть за цей злочин», - підкреслив представник СК.

Як раніше повідомляв ForUm, Слідче управління Слідчого комітету РФ по Південному федеральному округу порушило справу про замах на вбивство після обстрілу з території України.

Заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін заявив, що Росія дасть жорстку відповідь на обстріл українськими військовими території РФ, внаслідок якого в місті Донецьку Ростовської області одна людина загинула й одна отримала поранення.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що українські військовослужбовці не вели вогню в місцевості, про яку йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

196