Парламент може не підтримати ідею надати Нацбанку право конвертувати кредити рефінансування комерційних банків у субборг. Таку думку в коментарі Forum'у висловив голова підкомітету з питань бюджетної політики Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, народний депутат від ВО «Батьківщина» Олександр Чорноволенко.

«Цей законопроект не буде ухвалений в першому читанні. Він буде вивчений, адже всі проблеми в деталях. І кінцевий результат може виявитися зовсім не таким, як розраховують автори», - пояснив він.

Крім того, Чорноволенко зазначив, що сама ідея, закладена в законопроекті, «дуже дискусійна, і не факт, що законопроект набере 226 голосів». Він також не виключив, що в разі успішного голосування парламенту Президент застосує вето до документа.

Нагадаємо, у комітетах Верховної Ради на розгляді перебуває законопроект нардепа Івана Фурсіна, який пропонує надати право НБУ конвертувати заборгованість комерційного банку з рефінансування у субординований борг, та/або викуп цінних паперів комерційного банку (у тому числі, акції, облігації). Фактично регулятор на свій розсуд зможе «прощати» мільярдні борги з рефінансування.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

55