Відсутність гучних судових рішень викликає нерозуміння у людей, які брали участь у революції. Про це в коментарі Forum'у заявив голова Тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради щодо подій на Майдані, народний депутат України від ВО «Батьківщина» Геннадій Москаль.

«Оцінювати ситуацію ми можемо тільки за виходом продукції з судів. Повинні бути судові рішення, вироки. Сьогодні є одна справа - щодо знаменитого Гаврилюка. Засуджено двох контрактників, які дали йому запотиличник. А ті, хто роздягав, бив його - вони так і не встановлені ні судом, ні слідством. От і все. Я вам авторитетно заявляю, що на виході більше немає жодної справи. З великої хмари випав маленький дощ», - підкреслив він.

Москаль додав, що повинні були бути притягнуті до відповідальності 400-450 осіб - чиновників різних рівнів, суддів і правоохоронців. «Треба було б зняти палац «Україна» і влаштувати «Нюрнберзький» процес. А якщо ми будемо судити якихось контрактників і давати їм по року умовно - то у багатьох, хто брав участь у революційних подіях, це викликає нерозуміння, що в країні відбувається», - зазначив нардеп.

Москаль вважає, що оцінити роботу попереднього генпрокурора Олега Махніцького має ВО «Свобода». «Вони його рекомендували, і нехай вони ситуацію окреслять», - сказав нардеп.

Нагадаємо, 30 травня Олег Махніцький обіцяв, що у червні генпрокуратура передасть до суду справу про розстріл на Майдані Незалежності в Києві, у якій проходять троє співробітників «Беркута».
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

91