Війна прийшла в тихе українське місто Мар'їнка 11 липня у вигляді ракет, які влучили в житловий будинок поруч із базою повстанців і вбили чоловіка, який дивився телевізор у себе у вітальні, пише у своїй статті кореспондент The New York Times Сабріна Тавернайз.

Обстріл міста став частиною загального наступу на сході країни. «Українські війська, можливо, здобули низку тактичних перемог, але друзів у Мар'їнці вони не здобули: тут вважають, що у всьому винні вони. За даними місцевого уряду, внаслідок атаки п'ятеро мирних жителів загинули і четверо отримали поранення - це похмуре свідчення неточності і грубої сили зброї, яку використовують обидві сторони у війні, яка почалася навесні, коли проросійські повстанці захопили південно-східну околицю України й оголосили про незалежність», - йдеться в статті, переклад якої публікує Inopressa.

Авторство атаки залишається предметом суперечок. Офіцер української армії на умовах анонімності розповів виданню, що батареї військ Києва розташовані дуже далеко від Мар'їнки: «Наша артилерія просто не добила б туди».

«Представник військових Владислав Селезньов заявив, що Україна не застосовує авіацію або важку артилерію по цілях повстанців у такій близькості від мирного населення. Однак близькість цивільних не зашкодила українцям обстрілювати Слов'янськ - колишній оплот повстанців, захоплений цього місяця - та його околиці», - зазначає журналістка.

12 липня від влучення ракети в південне передмістя Донецька загинуло ще четверо мирних жителів. За інформацією кореспондента, серед загиблих нібито є дівчинка-підліток.

«Незважаючи на все це, повстанці, здається, перебували в піднесеному настрої», - констатує автор статті. 11 липня в Донецьку відбулася весілля польового командира на прізвисько Моторола. Одним із гостей був прем'єр-міністр ДНР Олександр Бородай, включений днями до санкційного списку ЄС.

«Шкода, звичайно, що в найближчому майбутньому я не зможу відвідати Європу і побродити європейськими містами», - прокоментував цю новину сам Бородай, зазначивши, що особливо любить Австрію, Німеччину і південь Франції. «Але мене це не лякає. Я навіть радий, бо у мене прекрасна компанія», - додав він, повертаючись у бік Стрєлкова і посміхаючись», - передає Тавернайз.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

71