Чиновники навмисне замовчують про кількість жертв серед мирного населення, адже ці цифри могли б шокувати навіть тих, хто ще недавно закликав проводити антитерористичну операцію до переможного кінця, стверджує лідер Громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

Як відомо, 10 липня автобус, що перевозив гірників, потрапив під мінометно-артилерійський обстріл. Внаслідок трагедії 4 гірників загинули, 16 поранені, двоє з них - у реанімації у важкому стані.

«Це - криваві будні Донбасу. Кількість жертв збройного конфлікту на сході країни збільшується з щогодини. І найстрашніше, що внаслідок бойових дій гинуть мирні жителі», - написав Медведчук у своєму блозі.

Політик зазначив, що прес-служба АТО заявила про 173 загиблих військовослужбовців за час проведення АТО, а ось точної кількості жертв серед мирного населення Луганської та Донецької областей чиновники не називають. «Відомо лише, що рахунок убитих йде вже на сотні. Заступник міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець оприлюднив дані, згідно якими в зоні проведення АТО на Сході України серед цивільного населення загинуло 478 осіб, у тому числі 30 жінок та 7 дітей. Ще 1392 людини поранені», - стверджує лідер «УВ».

Щоправда, пізніше МОЗ спростувало ці дані, уточнивши, що йдеться про загальну статистику смертності в регіоні, в тому числі й ненасильницьку.

Медведчук упевнений, що чиновники навмисне замовчують про кількість жертв серед мирного населення, оскільки ці цифри могли б шокувати навіть тих, хто ще недавно закликав проводити антитерористичну операцію «до переможного кінця, керуючись принципом «ми за ціною не постоїмо».

«Адже ціна - життя сотень звичайних українців. Але, мабуть, влада і представники «партії війни» вже мислять категоріями сталінської епохи: «Одна смерть - трагедія, мільйон смертей - статистика...», - резюмував Віктор Медведчук.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

113