12-14 липня в Миколаївській області оголошені днями жалоби у зв'язку з похоронами військовослужбовців, які загинули в ході антитерористичної операції у Луганській області.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, відповідне розпорядження підписав голова ОДА Микола Романчук.

«11 липня, виконуючи завдання з прикриття ділянки державного кордону в Луганській області, внаслідок обстрілу членами НЗФ з реактивних систем залпового вогню «Град» позицій українських військових, загинули військовослужбовці з Миколаївської області. Розпорядження підписано з метою вшанування пам'яті військовослужбовців», - йдеться в повідомленні.

Згідно з документом, на території Миколаївської області 12, 13 і 14 липня 2014 року оголошено жалобу.

У дні жалоби рекомендовано утриматися від проведення розважально-концертних заходів, спортивних змагань, внести відповідні зміни в програми теле- та радіопередач.

На будинках і спорудах органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій буде приспущено державні прапори України. Також рекомендується приспустити прапори на будівлях і спорудах підприємств та установ недержавної форми власності.

Нагадаємо, триденну жалобу в зв'язку із загибеллю військовослужбовців оголосила також Черкаська область.

За даними Міноборони, за минулу добу на території проведення антитерористичної операції загинуло 23 військовослужбовців, з яких 19 - бійці Збройних сил та 4 - прикордонники.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом