У зоні проведення антитерористичної операції найбільш напружена ситуація зберігається у Донецьку, Луганську, Горлівці, Сніжному, Сєверодонецьку, Антрациті та Краснодоні, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

«Члени незаконних збройних формувань не дозволяють місцевим жителям залишати захоплені міста. Ймовірно, їх планують використовувати для прикриття своїх угруповань як «живий щит» у протистоянні зі Збройними силами України. Не виключено, що під виглядом колони біженців можливий відхід НЗФ на територію Російської Федерації», - наголошується в повідомленні.

Крім того, НЗФ продовжують обстріли житлових кварталів з метою дискредитації підрозділів АТО, а також обстрілюють позиції українських військових і прикордонників у прикордонній смузі.

Так, здійснено ряд обстрілів позицій сил АТО із застосуванням реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Зокрема, обстріляні позиції військових поблизу населених пунктів Нижнє Деревечко, Дякове, Зеленопілля.

Протягом доби незаконними збройними формуваннями здійснено сімнадцять обстрілів блокпостів і позицій підрозділів ЗС України.

Нагадаємо, за даними Держприкордонслужби, вогонь вівся з боку кордону Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37